top of page

Wed, 03 May

|

Gamla Stans Deckarbokhandel

Shared Reading Grupp

Välkommen till vår Shared Reading grupp. Här deltar du på det sätt som du själv känner dig bekväm med. Är du van eller ovan läsare spelar ingen roll. Alla är välkomna!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Shared Reading Grupp
Shared Reading Grupp

Time & Location

03 May 2023, 18:30 – 20:00

Gamla Stans Deckarbokhandel, Prästgatan 9, 111 29 Stockholm, Sverige

Guests

About the event

Shared Reading är en spännande metod för högläsning och samtal i grupp. Metoden vidgar perspektiven på det egna livet, kan förändra självbilden till det positiva och ge en känsla av sammanhang. Metoden är väl beforskad och kan bl.a. ge en förbättrad självkänsla, ett förbättrat självförtroende och ökar deltagares intresse för texter. Alla personer över 18 år som är intresserade är välkomna att anmäla sig till en grupp!

I Shared Reading läser man dikter, noveller eller andra korta texter högt tillsammans. Under läsningen stannar man upp för att samtala och reflektera kring de tankar, känslor och minnen som texterna väcker. En utbildad läsledare leder samtalet och väljer också ut nya texter till varje tillfälle. Texterna delas ut på plats. Deltagarna ska inte läsa eller förbereda något mellan träffarna. Gruppen består av 5–8 personer som träffas regelbundet, cirka 1,5 timme per tillfälle. Man kan delta i gruppen genom att dela tankar, känslor och erfarenheter, läsa högt eller enbart genom att lyssna.

Genom att delta i Shared Reading-grupp får du:

▪ tillsammans med andra upptäcka och komma i kontakt med läsning och litteratur.

▪ en paus från vardagen. ▪ möta andra där du kan samtala om texter, eller lyssna till andras reflektioner, vilket ger möjlighet för nya perspektiv och öppnar upp för samhörighet i gruppen.

▪ möjlighet till att förbättra ditt mående. Studier har visat att Shared Reading bland annat kan ge en förbättrad självkänsla och ett förbättrat självförtroende.

Deltagaravgiften är 395 kr och betalas här på hemsidan.

Tickets

  • Shared Reading 29/3

    Fika ingår i priset.

    SEK 395.00
    Sale ended

Total

SEK 0.00

Share this event

bottom of page