top of page

lör 10 sep.

|

Gamla Stans Deckarbokhandel

Deckarvandring i Gamla Stan

Följ med på vår deckarvandring där du får lära dig mer om den mörka sidan av Gamla Stans historia. Pris: 195 Kr/person. (Betalas på plats med SWISH) Plats: Prästgatan 9 Klicka på knappen nedan för att boka din plats på vårt event.

Anmälningstiden har gått ut
Kolla in våra övriga events
Deckarvandring i Gamla Stan
Deckarvandring i Gamla Stan

Tid och plats

10 sep. 2022 19:30 – 20:30

Gamla Stans Deckarbokhandel, Prästgatan 9, 111 29 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Vad finns egentligen bakom Gamla Stans vackra, romantiskt gemytliga yta? Är Gamla stan så mysig som den verkar, eller bär stadsdelen på ett mörkt förflutet? Visste du exempelvis att den första mordutredningen i Sverige som använde rättsmedicinsk expertis för att framgångsrikt lösa ett fall handlade om ett bestialiskt mord på Baggensgatan i Gamla Stan eller att Stockholms största fängelse under 1800-talet låg vid Mynttorget? Det, och mycket mer, får du veta under den spännande upplevelsen Deckarvandring i Gamla stan

I den här vandringen får du och dina vänner en inblick i Gamla Stans kriminalhistoria och vi besöker de platser där det både begåtts allvarliga brott och där brottslingarna dömts, frihetsberövats eller till och med avrättats. Här vandrar du runt bland byggnader med flera hundra år på nacken och lyssnar till historier om det gamla Stockholm. Var beredd på att få höra både spännande, men också råa och våldsamma historier som bland annat inkluderar massmord, bestraffningar och avrättningar i staden. Det blir ett annorlunda och minnesvärt sätt att upptäcka huvudstaden på.

Dela detta evenemang

bottom of page