top of page

lör 04 juni

|

Gamla Stans Deckarbokhandel

Möt författaren Veronica Palm

Ett spännande möte med författaren Veronica Palm väntar. Något vi på Deckarbokhandeln ser mycket fram emot. Välkommen!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Möt författaren Veronica Palm
Möt författaren Veronica Palm

Tid och plats

04 juni 2022 15:00 – 17:00

Gamla Stans Deckarbokhandel, Prästgatan 9, 111 29 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Veronica Palm lämnade politiken efter många år i dess absoluta centrum och skrev då den feministisk idéboken ”Systerskap”. Hon har dessutom bidragit till en mängd antologier, och skriver krönikor i Dagens Arena, Korren och ETC. Hon är även ordförande i Alla kvinnors hus, Sveriges största kvinnojour. Nu släpper Veronica en ny deckare med namnet Ett högt pris.

Vilma läser strökurser på universitetet och lever det fria liv som varje nittonåring önskar sig. Och så säljer hon sex. Efter en polisrazzia dras hon in i en härva av hallikar, droger och våld, långt ifrån det suger-daddyliv hon intalat sig att hon har.

Samtidigt hamnar riksdagsledamoten Emilia Berg i rampljuset efter att ha uttalat sig starkt kring en politisk sexköpsskandal. Chockad av att någon hon känner och litar på tas på bar gärning inser hon snart att affären är större än det som nått tidningarna.

Från olika håll dras Emilia och Vilma in i en eskalerande, våldsam konflikt. Emilia ser hur rättsväsendet inte förmår döma de som begår den här typen av brott, och hur offren ensamma får bära skulden och skammen.

Emilia riskerar allt när mäktiga personer motarbetar henne och hennes position i riksdagen, och hon tvingas in i en pulshöjande jakt på hämnd, där hon sätter sin politiska karriär på spel.

Ett högt pris handlar om ett brott som sker varje dag, i mörka vrår av en verklighet få av oss ser. Den handlar om brottsoffer som misstänkliggörs och skadas för livet, och om brottslingar som går fria gång på gång.

Dela detta evenemang

bottom of page