top of page

ons 22 feb.

|

Gamla Stans Deckarbokhandel

Shared Reading (Delad läsning) - "Prova på kväll"

Välkommen till en "prova på kväll" för vår Shared Reading. Här deltar du på det sätt som du själv känner dig bekväm med. Är du van eller ovan läsare spelar ingen roll. Alla är välkomna!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Shared Reading (Delad läsning) - "Prova på kväll"
Shared Reading (Delad läsning) - "Prova på kväll"

Tid och plats

22 feb. 2023 18:30 – 20:00

Gamla Stans Deckarbokhandel, Prästgatan 9, 111 29 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Shared Reading är en spännande metod för högläsning och samtal i grupp. Metoden vidgar perspektiven på det egna livet, kan förändra självbilden till det positiva och ge en känsla av sammanhang. Metoden är väl beforskad och kan bl.a. ge en förbättrad självkänsla, ett förbättrat självförtroende och ökar deltagares intresse för texter. Alla personer över 18 år som är intresserade är välkomna att anmäla sig till en grupp!

I Shared Reading läser man dikter, noveller eller andra korta texter högt tillsammans. Under läsningen stannar man upp för att samtala och reflektera kring de tankar, känslor och minnen som texterna väcker. En utbildad läsledare leder samtalet och väljer också ut nya texter till varje tillfälle. Texterna delas ut på plats. Deltagarna ska inte läsa eller förbereda något mellan träffarna. Gruppen består av 5–8 personer som träffas regelbundet, cirka 1,5 timme per tillfälle med totalt 5 träffar per grupp, oftast en gång i veckan. Man kan delta i gruppen genom att dela tankar, känslor och erfarenheter, läsa högt eller enbart genom att lyssna. 

Genom att delta i Shared Reading-grupp får du: 

▪ tillsammans med andra upptäcka och komma i kontakt med läsning och litteratur. 

▪ en paus från vardagen. ▪ möta andra där du kan samtala om texter, eller lyssna till andras reflektioner, vilket ger möjlighet för nya perspektiv och öppnar upp för samhörighet i gruppen. 

▪ möjlighet till att förbättra ditt mående. Studier har visat att Shared Reading bland annat kan ge en förbättrad självkänsla och ett förbättrat självförtroende.

Den 25/1 har vi ett kostnadsfritt "prova på" tillfälle där du ges möjlighet att få uppleva Shared Reading i en avkopplande miljö och där vi också berättar om metodens historik och forskningsgrund. Då vi endast har 8 platser runt bordet så är det först till kvarn som gäller. Anmälan är ett krav för deltagande.

Premiär för den första läsgruppen har vi den 1/2.  Denna kommer att köras 5 Onsdagar i följd (18:30-20:00). Vi kommer sedan att starta nya grupper kontinuerligt under våren baserat på efterfrågan.

Deltagaravgiften är 1500 kr (Totalpris för 5 tillfällen inklusive fika) och betalas med kort vid första tillfället (1/2). Vill du försäkra dig om att bli en av de första 8 i vår premiärgrupp redan nu så ringer du 08 - 791 90 10 och bokar ditt deltagande. 

Dela detta evenemang

bottom of page