top of page

lör 30 sep.

|

Gamla Stans Deckarbokhandel

Whodunit - Tävling i Gamla Stan

Ladda ner vår app på app store eller google play och lös en mordgåta med dina vänner genom att samla ledtrådar på en interaktiv karta över Gamla Stan. Har ni vad som krävs för att både lösa gåtan och vara snabbast? Startavgift: 200 Kr/tävlande (Betalas i appen)

Anmälningstiden har gått ut
Kolla in våra övriga events
Whodunit - Tävling i Gamla Stan
Whodunit - Tävling i Gamla Stan

Tid och plats

30 sep. 2023 12:00 – 17:00

Gamla Stans Deckarbokhandel, Prästgatan 9, Stockholm

Gäster

Om evenemanget

INFORMATION OM APPEN WHODUNIT - SPELREGLER

Appen som tävlingen bygger på är skapad Whodunit Geogames. Våra spel går ut på att du axlar rollen som mästerdetektiv och assisterar polisen med att lösa olika ouppklarade kriminalfall. Vår spelplats är Gamla Stan.

Lördagen den 2/9 mellan kl 12 - 17 har du möjlighet att vara med och tävla. Fina priser väntar på vinnaren. Ladda ner vår app (Whodunit Geogames) på app store eller google play och välj spelet "Mordet på Baggensgatan 1894". Du betalar direkt i appen (200 kr). Därefter kan äventyret börja.

Du börjar med att noga läsa igenom beskrivningen av fallet "Mordet på Baggensgatan 1894" för att bilda dig en uppfattning om vad som har hänt och om de personer som beskrivs i texten. När du känner dig redo trycker du på knappen ”starta spelet”.

Viktigt att notera är att tiden börjar rulla så fort du startat ditt spel och att du inte kan pausa eller stoppa räkneverket då detta väl rullat i gång. 

På den interaktiva kartan över Gamla Stan som utgör spelets grund kommer du att se ett antal utlagda röda markeringspunkter. Det är på dessa platser du finner de ledtrådar som kan hjälpa dig att lösa fallet. När du fysiskt befinner dig på samma plats som den röda markeringen på kartan kan du klicka på markeringen och läsa ledtråden. När du väl låst upp en ledtråd behöver du inte gå tillbaka till samma plats för att läsa denna igen.

När du tycker att du bildat dig en klar uppfattning om vem som är förövaren och vilket motiv som ligger bakom klickar du på symbolen ”skicka in”. Du kommer då att kunna välja ett alternativ bland misstänkta och ett alternativ bland de olika motiv som finns presenterade. När du väl gjort detta och är säker på ditt svar skickar du som avslutning på spelet in svaret.

Om du svarat rätt kommer du automatiskt att placeras med ditt valda detektivnamn på vår ”high score” lista där du kan se din placering bland alla de som spelat och lyckats att komma fram till rätt svar för det valda fallet.

Svårare än så här är det inte att använda vår app, mordgåtorna däremot ja de är svåra nötter att knäcka.

Lycka till!

Dela detta evenemang

bottom of page