top of page

lör 03 juni

|

M/S Bellman

Mordgåta & middag till havs

En spännande och interaktiv middagsupplevelse med ett nervkittlande mysterium och fantastiska vyer – kan det finnas ett bättre sätt att avnjuta en försommarkväll?

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Mordgåta & middag till havs
Mordgåta & middag till havs

Tid och plats

03 juni 2023 18:15 – 21:45

M/S Bellman, Skeppsbron

Gäster

Om evenemanget

Mord ombord

Följ med på en spännande tur i skärgården inkluderat mordgåta och middag. Är du smart som Sherlock? Här får du en unik möjlighet att testa din slutledningsförmåga. Det här är en rolig och annorlunda middagsupplevelse där du som middagsgäst får ta förstoringsglaset i ena handen och dryckesglaset i den andra och samtidigt lösa ett spännande mordmysterium. Det här vill du inte missa.

Njut av en skärgårdskryssning på ett vackert gammalt fartyg med ett glas bubbel följt av en 3-rätters middag samtidigt som du utmanar dina små grå celler. På vår kryssning kommer det att kännas som att du är med i en historisk deckare i Agatha Christies anda, fast på riktigt.

Jungfruresan – Ett mordmysterium med sekelskiftstema. 

Strax söder om Danziger Gatt utanför Nynäshamn, den strålande varma söndagen den 21 juli 1912. Solskensolympiaden. Det som skulle bli en så minnesvärd dag tog en fruktansvärd vändning klockan 09.42, strax efter den utsökta frukosten ombord på salongskryssaren Gustaf III.  På förläggare Karl Otto Bonniers sextio fots salongskryssare Gustaf III har yachtens prominenta gäster samlats, för här kommer alldeles strax tävlingsfarkosterna i olympiadens regatta att passera i sin kamp om guldmedaljen. Ombord på Gustaf III finns förutom Karl Otto Bonniers vänner även fröken Anna O. Nilsson och Mister Ramsey, de berömda filmpjässkådespelarna från Hollywood, som tillsammans med sin regissör och fotograf befinner sig på fartyget för att spela in de dramatiska titelscenerna i den kommande storfilmen Jungfruresan. Anna O Nilsson som spelar huvudrollen kollapsar under inspelningen och det visar sig senare att hon blivit mördad. Polisen har trots en gedigen förundersökning inte kunnat binda någon till brottet så nu har man därför bjudit in en grupp konsulterande privatdetektiver till mordplatsen för att dessutom få tillgång till allt det material polisen arbetat fram i utredningen. Har du vad som krävs för att kunna hjälpa polisen att lösa fallet?

Din resa börjar på Skeppsbron (Gustaf III Staty) kl 18:15 där vi välkomnar dig ombord med ett glas bubbel. Vi samlas därefter i salongen där du får information om bakrunden till mordet, tävlingsregler och annat som kan vara bra att ha på resan. Därefter är det dags att hitta dina medspelare och ert gemensamma bord. Reser du med sällskap får ni självklart sitta vid samma bord och tävla i samma lag. 18:30 startar ni ert utredningsarbete och sätter därmed era små grå celler i arbete.

19:00 är det så dags att servera trerättersmiddagen och under denna fortsätter laget sina diskussioner och överläggningar kring fallet. Cirka kl 21:15 har det så blivit dags att lämna in er lösning och förutom prisutdelning för rätt svar på mordgåtan kommer vi även att dela ut ett pris för bästa tidstypiska kläder. Vi anländer till Skeppsbron cirka kl 21:45. 

Har man speciella önskemål avseende kosten (vegetariskt, glutenfritt etc) så är vi tacksamma om man meddelar detta i god tid.

Antalet biljetter är begränsat till 24 vilket gör att det är först till kvarn vad gäller biljettförsäljningen. Sista dagen att köpa biljetter till resan är den 30/4

Biljetter

  • Mord ombord

    I biljetten ingår ett glas bubbel, trerättersmiddag samt mordgåta. Priset exkluderar övrig dryck.

    1 950,00 kr
    Skatt: moms inkluderad+48,75 kr serviceavgift
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page